Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος ξενοδοχεία & διαμονή

Ελλάδα » Μακεδονία » Νομός Πέλλας » Έδεσσα » Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

44

Διαμονή
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

17

Ξενοδοχεία
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

2

Δωμάτια
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

1

Villas
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

24

Ξενώνες
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

0

Camping
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

Όλα τα καταλύματα
Ταξινόμηση Εμφάνιση

Πληροφορίες
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

Agios Athanasios

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος πληροφορίες

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος, λίγα λόγια για την τοποθεσία & τον πλυθησμό

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (παλαιότερα Τσέγανη) είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Καϊμακτσαλάν (Βόρας). Παρά το γεγονός ότι μερικά χρόνια πριν (δεκαετία του '90) είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του, τώρα πια λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν αποτελεί έναν από του πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, την Έδεσσα και 17 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν.

 

Το χωριό κηρύχθηκε διατηρητέο και παραδοσιακό το έτος 1992. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του υπέροχου τόπου είναι τα οικήματα παραδοσιακού τύπου με κύριο υλικό κατασκευής την πελεκητή πέτρα, τα κόκκινα κεραμίδια και το ξύλο. Τόσο τα οικήματα όσο και τα ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, villas) της περιοχής αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αξιόλογης Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.


Ουκ ολίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν τον ορεινό αυτό οικισμό για τις χειμερινές διακοπές τους. Οι επισκέπτες του χωριού είναι επί των πλείστων λάτρεις της δράσης και της περιπέτειας αλλά πάνω απ' όλα της φύσης. Αμέτρητες είναι οι δραστηριότητες και τα σπορ στα οποία έχει τη δυνατότητα να επιδοθεί ο επισκέπτης είτε για να φτάσει την αδρεναλίνη του στα ύψη είτε για να χαλάρωση ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων και απολαμβάνοντας τη μαγευτική εικόνα της βουνίσιας φύσης.  Τρέκινγκ, ιππασία, τοξοβολία, πεζοπορία και ποδηλασία βουνού είναι μόνο λίγες από τις εναλλακτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδείκνυται αυτός ο μαγευτικός τόπος.

 

Επιπλέον, ένα από τα πιο διάσημα σπορ στα οποία μπορεί να επιδοθεί κάποιος είναι το σκι στις χιονισμένες πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα (ή Καϊμκτσαλάν). Αναμφισβήτητα το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα κέντρα της χώρας. Οι 14  πίστες του κέντρου ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις αφού ποικίλει το επίπεδο δυσκολίας τους. Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό διαθέτει κάτι τελείως μοναδικό.  Στην κορυφή του δεσπόζει το μικρό αλλά πανέμορφο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, η προσέγγιση του οποίου γίνεται ή με χιονοπέδιλα ή με snoncat οχήματα.

Ο οικισμός γνωρίζει τεράστια τουριστική ανάπτυξη εξού και τα πολυάριθμα, περίπου 80 σε αριθμό, πολυτελή καταλύματα. Φυσικά σ' έναν ορεινό προορισμό ο οποίος δικαίως θεωρείται ως έναν από τους πιο κοσμικούς, όχι μόνο της Μακεδονίας αλλά και όλης της χώρας, δεν ήταν δυνατόν να λείπουν οι ταβέρνες,τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα καταστήματα πώλησης ντόπιων προϊόντων.

Αξιοθέατα
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

Χάρτης
Παλαιός Αγιος Αθανάσιος

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος, πώς να φτάσεις

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος, η προτεινόμενη διαδρομή βάση του Google