Μέτσοβο

Μέτσοβο ξενοδοχεία & διαμονή

Ελλάδα » Ήπειρος » Νομός Ιωαννίνων » Μέτσοβο » Μέτσοβο

34

Διαμονή
Μέτσοβο

18

Ξενοδοχεία
Μέτσοβο

11

Δωμάτια
Μέτσοβο

1

Villas
Μέτσοβο

4

Ξενώνες
Μέτσοβο

0

Camping
Μέτσοβο

Όλα τα καταλύματα
Ταξινόμηση Εμφάνιση

Πληροφορίες
Μέτσοβο

Metsovo

Μέτσοβο πληροφορίες

Μέτσοβο, λίγα λόγια για την τοποθεσία & τον πλυθησμό

Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν το Μέτσοβο ως το στολίδι της Πίνδου. Είναι γεγονός ότι είναι το γραφικότερο βλαχοχώρι της Ηπείρου και το μεγαλύτερο της χώρας. είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1100-1300 μέτρων. Το ορεινό αυτό χωριό έχει εξελιχθεί σε ένα άκρως τουριστικό θέρετρο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που το επισκέπτονται κάθε χρόνο ώστε να κλέψουν λίγη από τη μαγεία του.

 

Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, τους χειμερινούς μήνες κυρίως, όλης της χώρας. Οι πάμπολλες δυνατότητες για εξορμήσεις και εκδρομές αναψυχής στην άγρια φύση, προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας αλλά και έντονης άσκησης και αύξησης της αδρεναλίνης. Οι επισκέπτες μπορούν να επιδοθούν σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως ιππασία αλλά και ποδηλασία βουνού στις όχθες της τεχνητής λίμνης Αώου.

 

Αυτό όμως που συνεπαίρνει τους επισκέπτες είναι οι πεζοπορικές διαδρομές στο εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα, στην ομώνυμη κοιλάδα και σε αυτή του Αρκουδορέματος, αλλά και η μεγαλύτερη ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο τόσο άγριο και ευτυχώς προστατευμένο από την καταστροφική μανία των ανθρώπων. Σ' ένα τοπίο, ανάμεσα στα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι, όπου η βλάστηση είναι τόσο πυκνή, η πανίδα του δρυμού είναι λογικό να είναι πλούσια. Η περιοχή αποτελεί σημαντικό βιότοπο για μεγάλα θηλαστικά, το κυριότερο εκ των οποίων είναι η καφέ αρκούδα.

 

Το ορεινό αυτό βλαχοχώρι είναι ένας από τους top προορισμούς του ορεινού όγκου και γι' αυτό το λόγω η ανάγκη για κατασκευή πλήθος τουριστικών καταλυμάτων ήταν απαραίτητη. Στο Μέτσοβο ο επισκέπτης θα βρει αρχοντικά, ξενοδοχεία και ξενώνες παραδοσιακού τύπου, με κύριο υλικό κατασκευής την πέτρα και το ξύλο που έρχονται σε τέλεια αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τα γούστα και των πιο απαιτητικών αλλά και να προσφέρουν σπιτική και άνετη φιλοξενία.

 

Στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού και στα στενά του δρομάκια, κάτω από τη σκιά των θεόρατων πλατάνων ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου, φτιαγμάνα αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα και φυσικά πολλά καταστήματα από όπου μπορεί να προμηθευτεί σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού αλλά και ενθύμια του πανέμορφου αυτού ορεινού όγκου.

 

Μην παραλείψετε να απαθανατίσετε αυτόν τον όμορφο τόπο και να γεμίσεται ένα άλμπουμ με υλικό από πραγματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Αξιοθέατα
Μέτσοβο

Χάρτης
Μέτσοβο

Μέτσοβο, πώς να φτάσεις

Μέτσοβο, η προτεινόμενη διαδρομή βάση του Google