Αριδαία

Αριδαία ξενοδοχεία & διαμονή

Ελλάδα » Μακεδονία » Νομός Πέλλας » Αριδαία » Αριδαία

13

Διαμονή
Αριδαία

6

Ξενοδοχεία
Αριδαία

1

Δωμάτια
Αριδαία

0

Villas
Αριδαία

6

Ξενώνες
Αριδαία

0

Camping
Αριδαία

Όλα τα καταλύματα
Ταξινόμηση Εμφάνιση

Πληροφορίες
Αριδαία

xenodohwia aridaia3

Αριδαία πληροφορίες

Αριδαία, λίγα λόγια για την τοποθεσία & τον πλυθησμό

Η Αριδαία (παλαιότερα Σούμποσκον) είναι μια όμορφη Κωμόπολη κτισμένη στην καρδιά του λεκανοπεδίου της Αλμωπίας. Αποτελεί έδρατ ου Δήμου Αριδαίας και της επαρχίας Αλμωπίας του Νομού Πέλλας. Είναι κτισμένη στη δυτική όχθη του Ποταμού Αλμωπαίου, βόρεια της Εδεσσας. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στους 5.600 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τον Τουρισμό.

 

Η Αριδαία μέχρι τον 18ο αιώνα όταν κατοικήθηκε για πρώτη φορά, αποτελούσε μια λιμνοθάλασσα η οποία περιτριγυριζόταν από βάλτους. Σήμερα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και διοικητικό και οικονομικό κέντρο της επαρχίας της Αλμωπίας.

 

Τα τελευταία χρόνια η Αριδαία γνωρίζει τεράστια τουριστική ανάπτυξη και πλήθος επισκεπτών ρέουν στην περιοχή ώστε να θαυμάσουν τα πολυάριθμα και αξιόλογα αξιοθέατα και μνημεία αλλά φυσικά επιλέγουν τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της, ως μέρος διαμονής ώστε να επισκεφθούν την Έδεσσα, την πόλη των νερών και πρωτεύουσα του Νομού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 26χλμ. από αυτή.

Αξιοθέατα
Αριδαία

Χάρτης
Αριδαία

Αριδαία, πώς να φτάσεις

Αριδαία, η προτεινόμενη διαδρομή βάση του Google