Καλάβρυτα

Καλάβρυτα ξενοδοχεία & διαμονή

Ελλάδα » Πελοπόννησος » Νομός Αχαϊα » Καλάβρυτα

74

Διαμονή
Καλάβρυτα

44

Ξενοδοχεία
Καλάβρυτα

21

Δωμάτια
Καλάβρυτα

2

Villas
Καλάβρυτα

7

Ξενώνες
Καλάβρυτα

0

Camping
Καλάβρυτα

Όλα τα καταλύματα
Ταξινόμηση Εμφάνιση

Πληροφορίες
Καλάβρυτα

xenodoheia kalavrita

Καλάβρυτα πληροφορίες

Καλάβρυτα, λίγα λόγια για την περιοχή

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και τουριστικές περιοχές του Νομού Αχαΐας είναι η ορεινή και γραφική κωμόπολη των Καλαβρύτων. Τα Καλάβρυτα είναι κτισμένα στις πνιγμένες με βλάστηση πλαγιές των Αροανίων ή του Χέλμου σε υψόμετρο που φτάνει τα 750μ. Ο μόνιμος αριθμός των κατοίκων της περιοχής ανέρχεται στους 1.747 κατοίκους (2001).

 

Τα Καλάβρυτα λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν αλλά και λόγω της προνομιακής τους θέσεις αποτελούν τουριστικό θέρετρο τόσο τους χειμερινούς μήνες (κυρίως) όσο και τους καλοκαιρινούς. Τα Καλάβρυτα απέχουν μόλις 77χλμ. από την πρωτεύουσα του Νομού, την Πάτρα και 190χλμ. από την Αθήνα γεγονός που τα κατατάσσει μέσα στις πρώτες επιλογές αυτών που θέλουν να ξεφύγουν έστω και για λίγες μέρες από τα αστικά κέντρα και το άγχος της καθημερινότητας.

 

Στην πετρόκτιστη πλατεία των Καλαβρύτων κάτω από τον ίσκιο των επιβλητικών πλατάνων μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ και το φαγητό του σ' ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό όσο και μια εξαιρετική διαμονή σ' ένα από τα αμέτρητα αρχοντικά ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής, απολαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την πιο άνετη διαμονή.

 

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά αξιόλογα και μοναδικά αξιοθέατα τόσο ιστορικής όσο και θρησκευτικής σημασίας. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον ¨Τόπο Θυσίας¨ στον λόφο του Καπή όπου στις 13/12/1943 τα Γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν όλο τον αντρικό πληθυσμό και έκαψαν ολοσχερώς την πόλη.

 

Αναμφισβήτητα το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο λειτουργεί από το 1988, είναι ένας λόγος που η περιοχή κατακλύζεται από πλήθος παραθεριστές τους χειμερινούς μήνες. Είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν τα Καλάβρυτα ως αφετηρία για να ξεχυθούν στις χιονισμένες πλαγιές του Χέλμου. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 12 οργανωμένες πίστες διάφορων επιπέδων δυσκολίας ικανές να ικανοποιήσουν τόσο τους τολμηρούς και ριψοκίνδυνους χιονοδρόμους όσο και εκείνους που έρχονται πρώτη φορά αντιμέτωποι με το σπορ. Επίσης για εκείνους που προτιμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την θέα από ψηλά υπάρχουν δύο σαλέ μεγαλης χωρητικότητας.

 

Τέλος, μία λεπτομέρεια που θα κάνει την περιοχή ακαταμάχητη στα μάτια σας είναι μια τουριστική περιήγηση με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Αυτός ο ορεινός σιδηρόδρομος εγκαινιάστηκε το 1895 και σήμερα ακολουθεί μια διαδρομή που σε μερικά σημεία η κλίση της φτάνει το 10%, και διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, διανύοντας μια απόσταση 22 χιλιομέτρων πνιγμένη μέσα στο πράσινο, περνώντας από σήραγγες και γέφυρες. Αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές τουριστικές διαδρομές με τρένο.

Αξιοθέατα
Καλάβρυτα

Χάρτης
Καλάβρυτα